fredag den 27. januar 2012

Sedov - Verdens største sejlskib


Jeg faldt lige over et par billeder af et flot sejlskib, som også har en lang og dramatisk historie bag sig:


Barken Sedov, som er et russisk skoleskib, opkaldt efter polarforskeren Georgy Sedov. Det blev bygget i Kiel i marts 1921 på et af Krupps værfter. Oprindelig blev det bygget til og sejlede med salpeter for rederiet F.A. Vinnen & Co, Bremen. Skibet sejlede under anden verdenskrigen i Østersøen, men blev senere oplagt på Flensborg fjord. Efter 2. verdenskrig blev skibet taget som krigsbytte af Sovjetunionen.
Det har været benyttet som skoleskib af Sovjetunionens flåde. Senere er skibet blevet et russisk træningsskib inden for fiskeri, med hjemhavn i Murmansk. Skibet har flere gange deltaget i The Tall Ships’ Races. Det er en firemastet bark med en længde på 108,7 m, bredde 14,9 m og højde 58 m. Dybgangen er 6,5 m, og det har en sejloverflade på 4195 m². Besætningen tæller 240, og det kan skyde en hastighed på 18 knob, med motor 8 knob. Motorkraften er 128 hk diesel.


    Se nedenstående video af dette pragtfulde sejlskib fra Tall Ship Race 20071 kommentar:

  1. This is a good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very precise information… Appreciate your sharing this one. A must read post! apple itunes login

    SvarSlet